FEEST






Bolvormige vogel-observatiepost in de Waterlinie.

In opdracht van het Brabants Landschap ontwierp beeldendkunstenaar Arie Huisman een vogel-observatiepost. Deze is geplaatst bovenop de ruine van een koepelkazemat van de Nieuwe Hollandse Waterlinie. Het ontwerp bestaat uit een soort bolvormige paraplu van Cor-Tenstaal met een insnede die werkt als een visier om het landschap als panorama te ervaren en vogels te observeren. 


Doordat de kijkpost op pootjes staat, blijft de autonomie van zowel de kijkpost als de kazemat behouden. Het follie achtige ontwerp is recent geplaatst ten zuiden van Fort Altena aan de Zevenbansche boezem en langs het liniepad wat tussen Woudrichem en Fort Bakkerskil (Werkendam) is gerealiseerd. 


De oplevering van de gerestaureerde forten Bakkerskil en Altena, de aanleg van het liniepad en de observatiepost worden op 21 april a.s. officieel geopend. Wandelaars kunnen vanaf 21 april via een trap de koepelkazemat beklimmen en vanuit de verhoogde positie het landschap, de nieuw aangelegde natuur en water- en weidevogels observeren. De idee is dat de ruine op termijn weer begroeit raakt en opgenomen in het landschap. 

Meer foto's te zien en te downloaden van: Beeldmateriaal
In de pers:
AD Rivierenland;
architectenweb;
dearchitect;
Wijdebiesbosch
Erfgoedstem;
Altenanieuws






Reacties